Artikkel mai 13

Fyllingsdalen har 28 300 innbyggere. Hadde Fyllingsdalen vært by ville den vært den 21. største by i Norge, større en Hamar og Lillehammer. Kan vi tenke oss slike byer uten et kulturhus? Alle typer kulturaktiviteter i Fyllingsdalen lider av mangel på en felles kulturarena.

 

 

 

DIALOGMØTE.

 

I dag 2. juni møtte styreleder Per Kragseth og styrenestleder Chris Jørgen K Rødland byråd for kultur, idrett og næring Helge Stormoen for et dialogmøte.

 

- Vi hadde et godt møte med byråd Stormoen i dag og vi fikk informert han om vårt arbeid og våre medlemmers syn på kulturhussaken, sier Kragseth.

 

- Som fersk byråd er det viktig for meg å sette meg godt inn i fagfeltet. Det var et positiv møte med kulturrådet, hvor jeg fikk et innblikk i kulturrådets historie og pågående arbeid med kulturhussaken, legger byråd Stormoen til.

 

 

Bilde: f.v: Styrenestleder Chris Jørgen K Rødland, byråd Helge Stormoen og styreleder Per Kragseth.

 

Enighet om plassering av kulturhus!

 

 

Fyllingsdalen Høyre og Fyllingsdalen Arbeidersamfunn har begge vedtatt resolusjoner som støtter kulturrådets anbefaling om å plassere kulturhuset nærmest mulig Oasen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FV: Gunnar Ramsdal (tidligere bydelsstyreleder,AP) Aud Søilen (leder i Fyllingsdalen Arbeidersamfunn) Per Kragseth (Leder i Fyllingsdalen Kulturråd) Ole Irgens(leder i Fyllingsdalen Høyre) og Chris Jørgen K Rødland (nestleder i Fyllingsdalen Kulturråd og 2. nestleder i Fyllingsdalen Høyre). Foto: Therese Edvardsen/Sydvesten.

 

 

Torsdag 2. mai møttes de to største partiene i dalen og representanter fra det tidligere bydelsstyret og kulturrådet for et ikonisk bilde. Men det er også utført et godt forarbeid. Fyllingsdalen Høyre og Fyllingsdalen Arbeidersamfunn har begge vedtatt resolusjoner som fastslår at et eventuelt kulturhus bør plasseres i umiddelbar nærhet til Oasen.

 

 

- Jeg er svært fornøyd med at de to største partiene i dalen er enige om at et kulturhus må plasseres ved Oasen, sier en oppstemt styreleder Per Kragseth. - Vi i Fyllingsdalen Høyre ser at det mest optimale er en plassering ved Oasen, og det er derfor vi har vedtatt denne resolusjonen, sier Ole Irgens, leder i Fyllingsdalen Høyre. - Etter et medlemsmøte vedtok vi denne resolusjonen som fastslår at den ideelle plasseringen er ved Oasen – det er ingen tvil om det, sier Aud Søilen, leder i Fyllingsdalen Arbeidersamfunn.

 

 

Trykk her for resolusjon vedtatt i Fyllingsdalen Høyre.

 

Trykk her for resolusjon vedtatt i Fyllingsdalen Arbeidersamfunn.

 

 

 

 

FV: Aud Søilen, leder i Fyllingsdalen Arbeidersamfunn og Ole Irgens, leder i Fyllingsdalen Høyr. Bilde: Therese Edvardsen/Sydvesten

 

Copyright © All Rights Reserved Fyllingsdalen Kulturråd